Užijte si tento osvěžující a vyvážený pokrm, který poslouží také jak lehký oběd. Fazolový salát s kukuřicí a kuskusem můžete podávat jako přílohu nebo samostatný lehký oběd. Navíc máte velký prostor pro vlastní úpravy receptu a experimentovat třeba s dalšími ingrediencemi. Tento salát se také hodí ke grilovanému masu, takže pokud rádi grilujete, určitě se na stole neztratí.
Ingredience
Salát
- 1 hrnek fazolí (černé nebo červené fazole, nebo mix), uvařených
- 1 hrnek kukuřice (konzervovaná nebo mražená)
- 1 hrnek cherry rajčat rozkrojených napůl
- 1/2 hrnku cibule jemně nasekané
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru nebo kopru (podle chuti)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Kuskus
- 1 hrnek kuskusu
- 1 hrnek horké vody nebo vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
Zálivka
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Fazole opláchněte pod tekoucí vodou, nechte trochu okapat a dejte do velké mísy.
- Přidejte kukuřici, rajčata, nasekanou cibuli, petrželku a koriandr, pokud používáte.
- Vařte kuskus podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a potom přidejte do mísy.
- V další misce si smíchejte všechny ingredience pro zálivku. Ochutnejte a případně upravte chutě podle sebe.
- Zálivkou zalijte obsah mísy a důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle potřeby.
- Hotový salát nechte alespoň 30 minut před podáváním odpočinout v ledničce, aby se chutě dobře propojily a salát měl tu správnou chuť.
Tento fazolový salát s kukuřicí a kuskusem je skvělou volbou pro lehké letní obědy, pikniky nebo grilování. Hodí se jako hlavní jídlo, ale také jako skvělá a zdravá příloha k nějakému dobrému pečenému nebo grilovanému masu.