Hermelínová pomazánka se šunkou a kapií je chutným a jednoduchým receptem, který využívá sýr hermelín, případně camembert. Tato pomazánka se hodí na chlebíčky, na chleba, tousty nebo jako dip pro zeleninu. Zde je základní recept na tuto pomazánku z hermelínu.
Ingredience
- 1 balení sýru Hermelín nebo Camembert (asi 125 g), nakrájeného na menší kousky
- 100 g šunky, nakrájené na malé kostky
- 1/4 hrnku nakrájených kapií nebo paprik
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany nebo tvarohu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)
- 1 lžička čerstvě nasekaného koriandru nebo petržele (pro ozdobu)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte nakrájený Hermelín, šunku a nakrájené kapii.
- Přidejte majonézu, zakysanou smetanu (nebo tvaroh) a prolisovaný česnek (pokud ho používáte).
- Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
- Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Hermelínovou pomazánku podávejte na plátku chleba nebo třeba na toustech, ozdobenou nasekaným koriandrem nebo petrželí.
Tato hermelínová pomazánka má výraznou chuť díky sýru Hermelín, a kombinace se šunkou a kapií dodává lahodnou a osvěžující chuť. Je to skvělá pomazánka pro každou příležitost a můžete ji použít také třeba na chlebíčky nebo jednohubky.