Hořčicová omáčka se smetanou je skvělým doplňkem k mnoha druhům masa, jako je vepřové, kuřecí, hovězí nebo dokonce ryby. Ideální úpravou masa je samozřejmě pečení, nebo třeba grilování. Tato skvělá omáčka přidává bohatou a výraznou chuť, která se k pečenému masu skvěle hodí a příjemně ho osvěží.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/4 hrnku hořčice, můžete použít dijonskou hořčici pro výraznější chuť
- 1 hrnek smetany na vaření
- 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte máslo. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte také nasekaný česnek a osmahněte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte hořčici a promíchejte ji s cibulí a česnekem. Dělejte spolu asi 1 minutu.
- Přilijte smetanu na vaření a kuřecí nebo hovězí vývar. Míchejte a vařte omáčku, dokud se nezačne zahušťovat.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Hořčicovou omáčku vařte tak dlouho, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat víc vývaru nebo smetany.
- Při podávání můžete maso přelít touto skvělou a chutnou hořčicovou omáčkou.
Tato hořčicová omáčka se smetanou je výborným doplňkem k libovolnému pečenému nebo grilovanému masu. Třeba takové kuřecí plátky, vepřové kotlety, hovězí steak nebo ryba dostanou s touto výbornou omáčkou jiný rozměr, než jste zvyklí.