Horké maliny – recept

Delikátní a osvěžující horké maliny jsou jednoduchý a chutný dezert, který se často podává s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Tady je základní recept na přípravu tohoto dezertu, který zvládne opravdu každý a pro milovníky malin je toto naprostá bomba!

Ingredience

  • 250 g čerstvých nebo mražených malin
  • 2 až 3 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového cukru (volitelně)
  • 1 až 2 lžíce citronové šťávy
  • Vanilková zmrzlina nebo šlehačka

Postup

  1. Pokud používáte mražené maliny, nechte je trochu rozmrazit. Čerstvé maliny opláchněte a osušte.
  2. V menším hrnci zahřejte maliny na střední teplotu. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Jemně společně promíchejte.
  3. Přidejte citronovou šťávu a vařte maliny, dokud se nezačnou rozpadat a nevznikne z nich omáčka. To by mělo trvat asi tak 5 minut. Omáčku můžete vařit delší dobu, pokud ji chcete mít hustější.
  4. Horké maliny podávejte ihned, a to buď přímo do misek, nebo s nimi můžete přelít vanilkovou zmrzlinu. Pokud chcete, můžete je podle chuti ozdobit šlehačkou.
  5. Tento dezert je výborný také s palačinkami, lívanci nebo vaflemi.

Další varianty horkých malin

  • Přidejte lžičku likéru (např. malinový likér, nebo Amaretto) ke konci vaření malin.
  • Místo malin můžete použít také jiné lesní plody jako jsou borůvky, jahody nebo směs lesního ovoce.

Napsat komentář