Houbová smaženice s vejci – recept

Houbová smaženice s vejci je jednoduchý a chutný pokrm, který můžete připravit rychle jako snídani, brunch nebo lehký oběd či večeři. Zde je recept na přípravu houbové smaženice s vejci, který si můžete samozřejmě podle svých chutí různě upravovat.

Ingredience

  • 250 g čerstvých hub (například žampiony, hlíva ústřičná nebo jiné houby), nakrájených na plátky nebo menší kousky
  • 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 4 vejce
  • 2 lžíce oleje (například olivový olej)
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (například petrželka nebo koriandr)

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a máslo.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji asi 2 až 3 minuty, dokud nezměkne a nezesklovatí.
  3. Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne výrazně vonět.
  4. Přidejte nakrájené houby a smažte je asi 5 až 7 minut, dokud nezměknou a nezačnou pouštět svou šťávu.
  5. Rozbijte vejce do mísy a rozšlehejte je vidličkou.
  6. Přidejte rozšlehaná vejce do pánve s houbami, cibulí a česnekem.
  7. Začněte míchat a vařte asi tak 5 minut, dokud vejce nezhoustnou. Míchejte neustále, aby se vajíčka nespálila.
  8. Ochutnejte smaženici a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
  9. Před podáváním můžete pokrm posypat nasekanými čerstvými bylinkami podle svého výběru a chuti.

Tuto houbovou smaženici můžete podávat samostatně nebo s chlebem. Je to skvělá volba pro vegetariány nebo jako lehký pokrm na rychlý oběd či večeři.

Napsat komentář