Houbová smaženice s vejci je jednoduchý a chutný pokrm, který můžete připravit rychle jako snídani, brunch nebo lehký oběd či večeři. Zde je recept na přípravu houbové smaženice s vejci, který si můžete samozřejmě podle svých chutí různě upravovat.
Ingredience
- 250 g čerstvých hub (například žampiony, hlíva ústřičná nebo jiné houby), nakrájených na plátky nebo menší kousky
- 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 4 vejce
- 2 lžíce oleje (například olivový olej)
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (například petrželka nebo koriandr)
Postup
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a máslo.
- Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji asi 2 až 3 minuty, dokud nezměkne a nezesklovatí.
- Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne výrazně vonět.
- Přidejte nakrájené houby a smažte je asi 5 až 7 minut, dokud nezměknou a nezačnou pouštět svou šťávu.
- Rozbijte vejce do mísy a rozšlehejte je vidličkou.
- Přidejte rozšlehaná vejce do pánve s houbami, cibulí a česnekem.
- Začněte míchat a vařte asi tak 5 minut, dokud vejce nezhoustnou. Míchejte neustále, aby se vajíčka nespálila.
- Ochutnejte smaženici a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
- Před podáváním můžete pokrm posypat nasekanými čerstvými bylinkami podle svého výběru a chuti.
Tuto houbovou smaženici můžete podávat samostatně nebo s chlebem. Je to skvělá volba pro vegetariány nebo jako lehký pokrm na rychlý oběd či večeři.