Zkuste tento recept na hovězí maso na pivě. Jedná se o výborné, chutné jídlo a hovězí maso se dusí v pivní omáčce spolu se zeleninou, která dodá masu ty správné chutě a vůni, stejně jako pivo. Tento recept si určitě oblíbíte, protože kombinace chutí všech použitých ingrediencí je prostě dokonalá.
Ingredience
- 800 g hovězího masa (např. hovězí plecko), nakrájeného na kostky
- 2 cibule, nakrájené na kolečka
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml černého piva
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup
- V hrnci nebo kastrolu se silnějším dnem rozehřejte olej. Osmahněte hovězí maso ze všech stran, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Potom ho vyjměte z hrnce a dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli, mrkev a osmahněte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte nasekaný česnek, sladkou papriku, sušený tymián, sušený rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte a osmahněte asi 1 minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
- Přidejte hovězí maso zpět do hrnce, přidejte hladkou mouku a promíchejte tak, aby se všechny ingredience propojily.
- Nalijte tmavé pivo, hovězí vývar a promíchejte. Potom přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte.
- Omáčku přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum, zakryjte hrnec a duste asi 2,5 hodiny, dokud není hovězí maso měkké a omáčka nemá tu správnou konzistenci a chuť.
- Hovězí maso na pivě se tradičně podává s knedlíky, bramborovou kaší nebo třeba pečenými bramborami.
Užijte si díky tomuto receptu na hovězí maso na pivě skvělou kombinaci chutí právě hovězího masa, piva a zeleniny. Jedná se o skvělou volbu pro hlavní chod, ať už jen tak na večeři, nebo klidně na nějaký slavnostnější oběd s rodinou.