Hovězí maso na žampionech – recept

Hovězí maso na žampionech je výborným pokrmem, který kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s aromatickými žampiony. Následující recept vám ukáže, jak připravit tuto chutnou kombinaci a uvidíte, že na tom nic není.

Ingredience

  • 500 g hovězího masa (například hovězí líčka nebo hovězí krkovička), nakrájené na tenké plátky nebo nudličky
  • 250 g čerstvých žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru (nebo kuřecího vývaru)
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání (min. 30 % tuku)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky podle preference (například petrželka nebo tymián)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo na středním ohni.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji asi 2 až 3 minuty, dokud nezměkne a nezesklovatí.
  3. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 30 sekund, dokud nezačne pěkně vonět.
  4. Přidejte nakrájené žampiony a smažte je zhruba 5 až 7 minut, dokud nezměknou a nezačnou pouštět šťávu.
  5. Přidejte k nim nakrájené hovězí maso a smažte asi 3 až 5 minut, dokud maso nezmění barvu z růžové na hnědou.
  6. Přidejte hovězí vývar a smetanu ke šlehání. Míchejte a vařte omáčku asi 6 minut, dokud nezhoustne a nedosáhne požadované konzistence.
  7. Ochutnejte omáčku a přidejte podle potřeby více soli a pepře.
  8. Pokud chcete, můžete přidat čerstvé bylinky, jako je například petrželka nebo tymián, pro zvýraznění a chuti.
  9. Hovězí maso na žampionech můžete podávat s rýží nebo těstovinami podle vašich preferencí.

Zkuste tento recept na vynikající hovězí maso na žampionech. Tímto způsobem připravené hovězí maso bude mít bohatou a lahodnou chuť a vy si vychutnáte skvělé hlavní jídlo d přílohou podle vaší volby. Kromě rýže a těstovin může být také třeba bulgur, kuskus nebo brambory.

Napsat komentář