Pokud máte rádi nudličky z masa na všechny způsoby, pak musíte zkusit i tyto hovězí nudličky s těstovinami, které kombinují hovězí maso a těstoviny s lahodnou omáčkou. Podle svých preferencí můžete udělat toto jídlo třeba i pikantnější přidáním pálivé papriky.
Ingredience
- 400 g hovězího masa
- 250 g těstovin
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 400 g krájených rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
- 200 ml hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Parmazán nebo strouhaný sýr podle chuti (volitelně)
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte krátce hovězí nudličky z obou stran dozlatova. Potom je dejte z pánve stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte nasekanou cibuli, dokud nezměkne a lehce nezezlátne.
- Přidejte nasekaný česnek, papriku, sušený tymián a sušený rozmarýn. Smažte asi tak 2 minuty, dokud zelenina nezměkne a koření nezačne příjemně vonět.
- Přidejte nakrájená rajčata i se šťávou, hovězí vývar a promíchejte.
- Vraťte hovězí nudličky zpět do pánve. Promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
- Zakryjte pánev nebo kastrol a vařte na mírném ohni asi tak 25 minut, dokud není hovězí maso měkké a omáčka nezhoustne.
- Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu a dejte je stranou.
- Před podáváním můžete hovězí nudličky a omáčku servírovat na těstovinách. Pokrm můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou a strouhaným parmezánem nebo jiným strouhaným sýrem. Je to příjemná kombinace, která není úplně zvykem, ale třeba parmezán dodá příjemné aroma celému jídlu.