Hovězí nudličky s těstovinami – recept

Pokud máte rádi nudličky z masa na všechny způsoby, pak musíte zkusit i tyto hovězí nudličky s těstovinami, které kombinují hovězí maso a těstoviny s lahodnou omáčkou. Podle svých preferencí můžete udělat toto jídlo třeba i pikantnější přidáním pálivé papriky.

Ingredience

  • 400 g hovězího masa
  • 250 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 400 g krájených rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
  • 200 ml hovězího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Parmazán nebo strouhaný sýr podle chuti (volitelně)

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte krátce hovězí nudličky z obou stran dozlatova. Potom je dejte z pánve stranou.
  2. Ve stejné pánvi osmahněte nasekanou cibuli, dokud nezměkne a lehce nezezlátne.
  3. Přidejte nasekaný česnek, papriku, sušený tymián a sušený rozmarýn. Smažte asi tak 2 minuty, dokud zelenina nezměkne a koření nezačne příjemně vonět.
  4. Přidejte nakrájená rajčata i se šťávou, hovězí vývar a promíchejte.
  5. Vraťte hovězí nudličky zpět do pánve. Promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Zakryjte pánev nebo kastrol a vařte na mírném ohni asi tak 25 minut, dokud není hovězí maso měkké a omáčka nezhoustne.
  7. Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu a dejte je stranou.
  8. Před podáváním můžete hovězí nudličky a omáčku servírovat na těstovinách. Pokrm můžete ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou a strouhaným parmezánem nebo jiným strouhaným sýrem. Je to příjemná kombinace, která není úplně zvykem, ale třeba parmezán dodá příjemné aroma celému jídlu.

Napsat komentář