Hovězí pupek na česneku – recept

Zkuste výborný hovězí pupek na česneku! Jedná se o chutné jídlo, které nabízí hovězí maso dušené v česnekové omáčce. Pokud máte rádi hovězí a aromatický česnek, pak neváhejte a pusťte se do tohoto výborného receptu.

Ingredience

  • 500 g hovězího pupku
  • 1 cibule, nakrájená na kostky
  • 8 stroužků česneku, nasekaných na tenké plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky červené papriky (volitelně)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Hovězí pupek omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte hovězí pupek ze všech stran, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Potom ho vyjměte z pánve a odložte stranou.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne.
  4. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
  5. Dejte hovězí pupek zpět do pánve, přidejte sušený tymián, rozmarýn, mletý kmín, sůl, pepř a červenou papriku.
  6. Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku. Promíchejte tak, aby se vytvořila omáčka.
  7. Přilijte hovězí vývar a promíchejte. Omáčka by měla začít postupně houstnout.
  8. Zakryjte a vařte na nízkém ohni asi tak 1,5 – 2 hodiny, dokud není hovězí pupek měkký a omáčka nemá ideální konzistenci. Ochutnejte a podle potřeby přidejte koření.
  9. Před podáváním ozdobte jídlo například nasekanou čerstvou petrželkou nebo koprem.

Hovězí pupek na česneku je obvykle podáván s knedlíky, bramborovou kaší nebo chlebem. Tento masový pokrm má výraznou chuť díky česneku a dalšímu koření. Jedná se o skvělou volbou pro milovníky hovězího masa a příjemných, aromatických chutí.

Napsat komentář