Zkuste výborný hovězí pupek na česneku! Jedná se o chutné jídlo, které nabízí hovězí maso dušené v česnekové omáčce. Pokud máte rádi hovězí a aromatický česnek, pak neváhejte a pusťte se do tohoto výborného receptu.
Ingredience
- 500 g hovězího pupku
- 1 cibule, nakrájená na kostky
- 8 stroužků česneku, nasekaných na tenké plátky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky červené papriky (volitelně)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
Postup
- Hovězí pupek omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte hovězí pupek ze všech stran, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Potom ho vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
- Dejte hovězí pupek zpět do pánve, přidejte sušený tymián, rozmarýn, mletý kmín, sůl, pepř a červenou papriku.
- Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku. Promíchejte tak, aby se vytvořila omáčka.
- Přilijte hovězí vývar a promíchejte. Omáčka by měla začít postupně houstnout.
- Zakryjte a vařte na nízkém ohni asi tak 1,5 – 2 hodiny, dokud není hovězí pupek měkký a omáčka nemá ideální konzistenci. Ochutnejte a podle potřeby přidejte koření.
- Před podáváním ozdobte jídlo například nasekanou čerstvou petrželkou nebo koprem.
Hovězí pupek na česneku je obvykle podáván s knedlíky, bramborovou kaší nebo chlebem. Tento masový pokrm má výraznou chuť díky česneku a dalšímu koření. Jedná se o skvělou volbou pro milovníky hovězího masa a příjemných, aromatických chutí.