Hraběnčiny řezy s jablky jsou vynikajícím dezertem, který spojuje sladkou tvarohovou náplň s čerstvými jablky. Zkuste tento top recept na tyto chutné hraběnčiny řezy s jablky. Je to celkem jednoduché a výsledek stojí opravdu za to.
Ingredience na těsto
- 250 g hladké mouky
- 100 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
Ingredience na tvarohovou náplň
- 500 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
- 2 větší jablka, oloupaná a nastrouhaná
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- Citronová kůra z 1 citronu (volitelně)
Ingredience na polevu
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml vody
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Těsto:
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
- Přidejte máslo, moučkový cukr a vejce a vytvořte hladké těsto.
- Těsto rozválejte na 2 pláty a přenesete ho do vymazaného plechu. Můžete dělat ve velkém plechu a rozpůlit, nebo na dva plechy.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud těsto není lehce zlatavé.
- Po upečení nechte těsto vychladnout.
- Tvarohová náplň s jablky:
- Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, jablky, vejci, smetanou a citronovou kůrou.
- Vzniklou náplň nanesete na vychladlé těsto.
- Sestavení:
- Na náplň položte druhý plát těsta.
- Poleva:
- V hrnci smíchejte cukr, vodu a citronovou šťávu.
- Vařte za stálého míchání, dokud nevznikne hladká poleva. Poté nechte trochu vychladnout.
- Polevu přelijte přes horní vrstvu těsta.
- Nechte hraběnčiny řezy odležet alespoň pár hodin, nejlépe přes noc, aby se tvarohová náplň a těsto hezky spojily.
- Před podáváním hraběnčiny řezy nakrájejte na porce a servírujte.
Tímto způsobem si můžete vychutnat skvělé hraběnčiny řezy s osvěžující tvarohovou náplní a čerstvými jablky.