Top hraběnčiny řezy s jablky – jednoduchý recept na plech

Hraběnčiny řezy s jablky jsou vynikajícím dezertem, který spojuje sladkou tvarohovou náplň s čerstvými jablky. Zkuste tento top recept na tyto chutné hraběnčiny řezy s jablky. Je to celkem jednoduché a výsledek stojí opravdu za to.

Ingredience na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva

Ingredience na tvarohovou náplň

  • 500 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 2 větší jablka, oloupaná a nastrouhaná
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • Citronová kůra z 1 citronu (volitelně)

Ingredience na polevu

  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Těsto:
    • V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
    • Přidejte máslo, moučkový cukr a vejce a vytvořte hladké těsto.
    • Těsto rozválejte na 2 pláty a přenesete ho do vymazaného plechu. Můžete dělat ve velkém plechu a rozpůlit, nebo na dva plechy.
    • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud těsto není lehce zlatavé.
    • Po upečení nechte těsto vychladnout.
  2. Tvarohová náplň s jablky:
    • Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, jablky, vejci, smetanou a citronovou kůrou.
    • Vzniklou náplň nanesete na vychladlé těsto.
  3. Sestavení:
    • Na náplň položte druhý plát těsta.
  4. Poleva:
    • V hrnci smíchejte cukr, vodu a citronovou šťávu.
    • Vařte za stálého míchání, dokud nevznikne hladká poleva. Poté nechte trochu vychladnout.
  5. Polevu přelijte přes horní vrstvu těsta.
  6. Nechte hraběnčiny řezy odležet alespoň pár hodin, nejlépe přes noc, aby se tvarohová náplň a těsto hezky spojily.
  7. Před podáváním hraběnčiny řezy nakrájejte na porce a servírujte.

Tímto způsobem si můžete vychutnat skvělé hraběnčiny řezy s osvěžující tvarohovou náplní a čerstvými jablky.

Napsat komentář