Hrníčkové jablečné lívance – recept

Hrníčkové jablečné lívance jsou velice jednoduché a chutné. Můžete je připravit s použitím hrnku o objemu cca 250 ml jako měřítka, což usnadní přípravu. Zkuste si i vy tento skvělý recept na jablečné lívance.

Ingredience

  • 1 hrníček hladké mouky
  • 1 hrníček strouhaných jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
  • 1/4 hrníčku cukru
  • 1/2 hrníčku mléka
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • Máslo nebo olej na smažení

Postup

  1. Připravte hrnek nebo i více stejných jako měřítko a všechny ingredience. Tak budete mít všechny ingredience snadno připravené.
  2. V misce smíchejte hrníček s moukou, strouhanými jablky, cukrem, mlékem, vajíčkem, práškem do pečiva, skořicí a solí. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Rozpalte lívanečník nebo pánev na střední teplotu a přidejte trochu másla nebo oleje.
  4. Lžící dávejte těsto na rozpálenou pánev, aby vytvořilo malé lívance. Pokud se těsto nestačí samo rozprostřít, pomozte si lžící a rozetřete, aby byl lívanec tak nějak akorát.
  5. Smažte lívance dozlatova na obou stranách, což by mělo trvat asi 2 až 3 minuty z každé strany.
  6. Hotové hrníčkové jablečné lívance skládejte na talíř a podávejte je horké. Můžete je ozdobit javorovým sirupem, medem nebo jablečným kompotem podle své chuti.

Toto je rychlý a snadno připravitelný recept na jablečné lívance, které jsou plné chutě jablek a skořice. Jsou ideální na snídani nebo svačinu a budete je zbožňovat vy i vaše děti.

Napsat komentář