Hrníčkové jablečné lívance jsou velice jednoduché a chutné. Můžete je připravit s použitím hrnku o objemu cca 250 ml jako měřítka, což usnadní přípravu. Zkuste si i vy tento skvělý recept na jablečné lívance.
Ingredience
- 1 hrníček hladké mouky
- 1 hrníček strouhaných jablek (oloupaných a zbavených jádřinců)
- 1/4 hrníčku cukru
- 1/2 hrníčku mléka
- 1 vajíčko
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky soli
- Máslo nebo olej na smažení
Postup
- Připravte hrnek nebo i více stejných jako měřítko a všechny ingredience. Tak budete mít všechny ingredience snadno připravené.
- V misce smíchejte hrníček s moukou, strouhanými jablky, cukrem, mlékem, vajíčkem, práškem do pečiva, skořicí a solí. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
- Rozpalte lívanečník nebo pánev na střední teplotu a přidejte trochu másla nebo oleje.
- Lžící dávejte těsto na rozpálenou pánev, aby vytvořilo malé lívance. Pokud se těsto nestačí samo rozprostřít, pomozte si lžící a rozetřete, aby byl lívanec tak nějak akorát.
- Smažte lívance dozlatova na obou stranách, což by mělo trvat asi 2 až 3 minuty z každé strany.
- Hotové hrníčkové jablečné lívance skládejte na talíř a podávejte je horké. Můžete je ozdobit javorovým sirupem, medem nebo jablečným kompotem podle své chuti.
Toto je rychlý a snadno připravitelný recept na jablečné lívance, které jsou plné chutě jablek a skořice. Jsou ideální na snídani nebo svačinu a budete je zbožňovat vy i vaše děti.