Buchta s jablky a pudinkem je vynikající dezert, který kombinuje křupavé těsto s jablečnou náplní a vanilkovým pudinkem. Tato buchta je oblíbená pro svou bohatou a lahodnou chuť. Zde je základní recept na buchtu s jablky a pudinkem, která je oblíbená také u dětí.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku másla (změklého)
- 1 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Jablečná náplň
- 4 až 5 středně velkých jablek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky)
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce citronové šťávy
Pudinková náplň
- 1 vanilkový pudink
- 2 hrnky mléka
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte hluboký plech formu na pečení (např. koláčovou formu) máslem a moukou.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli.
- Přidejte změklé máslo a vejce do mísy s moukou. Vše spolu promíchejte, dokud nedostanete těsto bez hrudek.
- Rozprostřete rovnoměrně těsto do připravené formy a vyrovnejte.
- V míse smíchejte nakrájená jablka, cukr, skořici a citronovou šťávu.
- Rozprostřete připravenou jablečnou směs na těsto a opět vyrovnejte povrch.
- V malém kastrolu smíchejte pudinkový prášek s cukrem. Poté postupně přilívejte mléko za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
- Pudinkovou směs dejte na mírný oheň a vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne.
- Připravený pudink naneste na jablečnou vrstvu ve formě a vyrovnejte povrch.
- Pečte buchtu v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 až 40 minut.
- Nechte buchtu vychladnout na plechu nebo ve formě.
- Před podáváním můžete jablečnou buchtu s pudinkem ozdobit šlehačkou, případně ji pokrýt želatinou, kterou připravíte jednoduše podle návodu na obalu.
Buchta s jablky a pudinkem je vynikající dezert, který zaujme svou bohatou a chutnou kombinací. Podávat ji můžete teplou nebo studenou podle svých preferencí. Jedná se opravdu o skvělou dobrotu plnou chutí.