Hrnková cuketová buchta – recept s tvarohem a ovocem

Lahodná, a navíc hrnková cuketová buchta s tvarohem a ovocem je skvělým moučníkem, který kombinuje svěží chuť cukety s jemností tvarohu a sladkým, případně kyselkavým ovocem podle vašeho výběru. Připravte si buchtu z cukety podle tohoto receptu a nebudete litovat.

Ingredience

  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 vejce
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Ovoce podle chuti (např. jahody, borůvky, maliny, třešně)
  • Cukr na posypání (volitelně)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce, olej a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  3. Přidejte nastrouhanou cuketu a promíchejte.
  4. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  5. Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj polovinu těsta. Rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
  6. Na těsto rozložte ovoce podle chuti (např. jahody, borůvky, maliny, třešně). Můžete je lehce zatlačit do těsta.
  7. Na ovoce vlijte zbylé těsto a opět ho rovnoměrně rozetřete.
  8. Pokud si přejete, můžete povrch buchty posypat trochou cukru.
  9. Dejte plech do předehřáté trouby a pečte asi 40 až 45 minut, nebo dokud buchta lehce nezhnědne a neztuhne. Můžete provést test špejlí, která by měla po zapíchnutí vyjít suchá, když ji zasunete do středu buchty.
  10. Hotovou cuketovou buchtu nechte chvíli vychladnout a pak ji můžete podávat teplou nebo studenou. Případně ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo podávat se šlehačkou.

Tato cuketová buchta s tvarohem a ovocem je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a připravit si lahodný a osvěžující moučník. Můžete experimentovat s různými druhy ovoce a přidat do buchty svůj oblíbený zábal. Tato buchta cukety bude chutnat také dětem a nemusíte se vůbec obávat, že by někdo poznal použitou cuketu.

Napsat komentář