Pro milovníky moučníků a sladkých dobrot je tady tento výborný moučník s kefírem. Je to skvělý recept, který využívá lahodný kefír, který dodá těstu jemnou, ale nezaměnitelnou lahodnou chuť. Navíc bude příjemně vlhký a jen tak neoschne.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek kefíru
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte formu nebo plech na pečení.
- V míse smíchejte suché ingredience: mouku, jedlou sodu a sůl.
- V další míse smíchejte kefír, cukr, olej nebo máslo, vejce a vanilkový extrakt.
- Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Nalijte těsto do připravené formy nebo hlubšího plechu na pečení.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 35 minut nebo dokud není moučník upečený. Můžete to vyzkoušet špejlí.
- Upečený moučník nechte vychladnout a můžete podávat. Případně můžete použít ještě čokoládovou polevu nebo posypat lehce moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.