Jablečná bábovka s ořechy a skořicí je vynikajícím dezertem nebo sladkým zákuskem k odpolední kávě nebo čaji. Díky tomuto skvělému hrníčkovému receptu připravíte snadno tuto chutnou bábovku, která nepochybně potěší celou rodinu.
Ingredience
- 2 hrníčky hrubého jablečného pyré
- 1 1/2 hrníčku cukru
- 1/2 hrníčku rozpuštěného másla nebo oleje
- 3 velká vejce
- 2 1/2 hrníčku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 hrníčku vlašských ořechů, nasekaných na menší kousky
- Máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Vymažte a vysypte máslem a moukou formu na bábovku.
- Ve velké míse smíchejte cukr, rozpuštěné máslo (nebo olej) a vajíčka. Všechny ingredience by měly být dobře propojené.
- Do mísy s tekutými ingrediencemi přidejte hladkou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
- Do těsta přidejte jablečné pyré a nasekané ořechy. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně rozloženy a propojeny.
- Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
- Pečte bábovku v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut. Zkuste špejlí, jestli je bábovka hotová.
- Po upečení nechte bábovku vychladnout, vyklopte ji z formy a můžete krájet.
- Jablečnou bábovku můžete podávat posypanou skořicovým cukrem nebo cukrem moučka.
Tato výborná jablečná bábovka s ořechy a skořicí vás potěší jako výborná sladká dobrota například ke kafíčku nebo k dobrému čaji. Kombinace jablek a skořice příjemně ladí k podzimnímu počasí a předvánočnímu času, ale můžete si ji připravit samozřejmě kdykoliv.