Hrníčková jablečná bábovka s ořechy a skořicí – recept

Jablečná bábovka s ořechy a skořicí je vynikajícím dezertem nebo sladkým zákuskem k odpolední kávě nebo čaji. Díky tomuto skvělému hrníčkovému receptu připravíte snadno tuto chutnou bábovku, která nepochybně potěší celou rodinu.

Ingredience

  • 2 hrníčky hrubého jablečného pyré
  • 1 1/2 hrníčku cukru
  • 1/2 hrníčku rozpuštěného másla nebo oleje
  • 3 velká vejce
  • 2 1/2 hrníčku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 hrníčku vlašských ořechů, nasekaných na menší kousky
  • Máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 170 °C.
  2. Vymažte a vysypte máslem a moukou formu na bábovku.
  3. Ve velké míse smíchejte cukr, rozpuštěné máslo (nebo olej) a vajíčka. Všechny ingredience by měly být dobře propojené.
  4. Do mísy s tekutými ingrediencemi přidejte hladkou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
  5. Do těsta přidejte jablečné pyré a nasekané ořechy. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně rozloženy a propojeny.
  6. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  7. Pečte bábovku v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut. Zkuste špejlí, jestli je bábovka hotová.
  8. Po upečení nechte bábovku vychladnout, vyklopte ji z formy a můžete krájet.
  9. Jablečnou bábovku můžete podávat posypanou skořicovým cukrem nebo cukrem moučka.

Tato výborná jablečná bábovka s ořechy a skořicí vás potěší jako výborná sladká dobrota například ke kafíčku nebo k dobrému čaji. Kombinace jablek a skořice příjemně ladí k podzimnímu počasí a předvánočnímu času, ale můžete si ji připravit samozřejmě kdykoliv.

Napsat komentář