Jablečné řezy se zakysanou smetanou a pudinkem jsou skvělým dezertem, který kombinuje chuť čerstvých jablek s krémovou náplní ze zakysané smetany a pudinkem. Volitelně můžete do těsta přidat také trochu rumu. Určitě zkuste tento recept na lahodné jablečné řezy a uvidíte, že nemají chybu.
Ingredience na těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 žloutek
Ingredience na jablečnou náplň
- 3 větší jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
Ingredience na zakysanou smetanovou vrstvu
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Ingredience na pudinkovou náplň
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce moučkového cukru
Postup
- Těsto:
- V míse smíchejte mouku s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem.
- Vzniklé těsto vyválejte na plát a přenesete do vymazaného plechu.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud těsto není zlatavé.
- Po upečení nechte těsto zchladnout.
- Jablečná náplň:
- V míse smíchejte nakrájená jablka s moučkovým cukrem a skořicí.
- Tuto směs rozložte na již zchladlé těsto.
- Vrstva ze zakysané smetany:
- V míse smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
- Tuto směs rozložte přes jablečnou náplň.
- Pudinková náplň:
- Ve hrnci smíchejte vanilkový pudinkový prášek a moučkový cukr.
- Postupně za stálého míchání přilijte mléko.
- Vařte za stálého míchání, dokud pudink nezhoustne. Dejte pozor, aby se nepřipálil.
- Pudink nechte zchladnout.
- Pudinkovou náplň nanesete opatrně přes zakysanou smetanovou vrstvu.
- Nechte jablečné řezy se zakysanou smetanou a pudinkem odležet alespoň pár hodin, nejlépe přes noc, aby se vrstvy dobře propojily.
- Před podáváním řezy nakrájejte.
Tyto výborné jablečné řezy s kombinací zakysané smetany a krémové pudinkové náplně musíte určitě vyzkoušet. Hodí se pro každou příležitost, návštěvu, ale třeba také na oslavu.