Jablečný džem se skořicí a karamelem je lahodný, příjemně aromatický a kombinace skořice a karamelu z něj dělá luxusní dobrotu. Tento džem skvěle chutná jak na čerstvém pečivu a na toastech, tak třeba i s palačinkami nebo lívanci. Navíc ho můžete použít jako skvělou ingredienci do sladkých dezertů.
Ingredience
- 1 kg jablek (nejlépe sladších)
- 200 g cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce karamelového sirupu
- Šťáva z 1 citronu
- 100 ml vody
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte jablka na menší kousky. Odstraňte jadřince a semínka.
- V hrnci smíchejte nakrájená jablka, cukr, mletou skořici, karamelový sirup a šťávu z citronu.
- Přidejte vodu a směs promíchejte.
- Vařte na středním ohni, dokud jablka nezměknou a směs se nezahustí. Mělo by to trvat přibližně tak 25 minut.
- Pokud chcete, můžete navíc použít mixér na hladký džem. Mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Skvělá je i varianta tak na půl dohladka.
- Hotovou směs dejte do sterilizovaných sklenic a pečlivě je uzavřete víčkem.
- Nechte jablečný džem vychladnout na pokojovou teplotu, a poté ho uložte do lednice.
Neskutečně chutný a lahodný jablečný džem se skořicí a karamelem. Jeho chutná kombinace jablek s teplými tóny skořice a sladkým karamelovým sirupem vám udělá úsměv na tváři kdykoliv si ho dopřejete ať už s čerstvým pečivem nebo třeba palačinkách.