Nadýchaný jablečný moučník – recept

Máme tady skvělý, nadýchaný jablečný moučník, na kterém si pochutnáte. Dokonale propojuje šťavnaté kousky jablek nejlépe z vlastní zahrádky s křupavým a lahodným těstem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na přípravu jablečného moučníku a užijte si to.

Ingredience

Na těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 hrnek másla (na kousky, změklé)
  • 1 vejce
  • Špetka soli

Na náplň:

  • 4 jablka (oloupaná, očištěná a nakrájená na tenké plátky)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 hrnku hladké mouky

Na drobenku:

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku másla (studeného, na kousky)

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli. Přidejte na kousky nakrájené máslo a prsty ho vmíchejte do suchých ingrediencí, dokud nevznikne drobivá konzistence.
  2. Přidejte vejce a promíchejte, dokud se těsto nespojí. Zabalte těsto do fólie a nechte ho vychladit v lednici alespoň tak 30 minut.
  3. Plátky jablek smíchejte s cukrem, skořicí a hladkou moukou.
  4. V míse smíchejte mouku, cukr a kostičky studeného másla. Rukama vytvořte drobenku.
  5. Rozválejte těsto na vále podle velikosti formy na pečení a přeneste těsto do vymazané formy.
  6. Rozložte plátky jablek na těsto a rovnoměrně na ně nasypte připravenou drobenku.
  7. Pečte jablečný moučník asi tak 40 až 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C nebo dokud těsto nezíská na povrchu zlatavou barvu.
  8. Po upečení nechte moučník vychladnout. Podávejte ho samotný, se šlehačkou nebo kopečkem vanilkového nebo jablečného zmrzlinového sorbetu.

Vynikající a nadýchaný jablečný moučník s drobenkou přináší neodolatelnou kombinaci křehkého těsta, šťavnatých jablek a křupavé drobenky na povrchu moučníku.

Napsat komentář