Rychlý jablkový koláč – recept

Upečte si rychlý jablkový koláč. Jedná se o snadný recept na základní koláč plný jablek v kombinaci se skořicí podle vaší chuti. Můžete případně přidat také nasekané ořechy. Rozhodně vyzkoušejte tento hrnkový recept na rychlý jablkový koláč, který nemá chybu.

Ingredience

Na těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka

Na náplň

  • 4 středně velká jablka (oloupaná, zbavená jader a nakrájená na tenké kousky)
  • Cukr a skořice na posypání (podle chuti)

Postup

  1. Těsto:
    • Troubu si předehřejte na 180 °C.
    • Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
    • Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Smíchejte vše dohromady, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Sestavení:
    • Vymažte si formu na koláč nebo plech na pečení máslem, nebo použijte pečicí papír.
    • Rozprostřete těsto a vyrovnávejte ho do rovnoměrné vrstvy.
  3. Jablka a posypání:
    • Na těsto rovnoměrně poskládejte nakrájená jablka. Můžete je jemně propíchnout vidličkou, aby se těsto peklo i pod nimi.
    • Posypte jablka směsí cukru a skořice podle své chuti.
  4. Pečení:
    • Připravený jablkový koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 35 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a jablka nejsou měkká.
  5. Podávání:
    • Rychlý jablkový koláč můžete podávat teplý i studený podle vašich preferencí. Doporučujeme ho posypat navíc moučkovým cukrem nebo podávat se šlehačkou.

S tímto hrnkovým receptem si rychle připravíte lahodný jablkový koláč, který je skvělým způsobem, jak využít sezónních jablek a udělat si sladkou dobrotu.

Napsat komentář