Upečte si rychlý jablkový koláč. Jedná se o snadný recept na základní koláč plný jablek v kombinaci se skořicí podle vaší chuti. Můžete případně přidat také nasekané ořechy. Rozhodně vyzkoušejte tento hrnkový recept na rychlý jablkový koláč, který nemá chybu.
Ingredience
Na těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
Na náplň
- 4 středně velká jablka (oloupaná, zbavená jader a nakrájená na tenké kousky)
- Cukr a skořice na posypání (podle chuti)
Postup
- Těsto:
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Smíchejte vše dohromady, dokud nevznikne hladké těsto.
- Sestavení:
- Vymažte si formu na koláč nebo plech na pečení máslem, nebo použijte pečicí papír.
- Rozprostřete těsto a vyrovnávejte ho do rovnoměrné vrstvy.
- Jablka a posypání:
- Na těsto rovnoměrně poskládejte nakrájená jablka. Můžete je jemně propíchnout vidličkou, aby se těsto peklo i pod nimi.
- Posypte jablka směsí cukru a skořice podle své chuti.
- Pečení:
- Připravený jablkový koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 35 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a jablka nejsou měkká.
- Podávání:
- Rychlý jablkový koláč můžete podávat teplý i studený podle vašich preferencí. Doporučujeme ho posypat navíc moučkovým cukrem nebo podávat se šlehačkou.
S tímto hrnkovým receptem si rychle připravíte lahodný jablkový koláč, který je skvělým způsobem, jak využít sezónních jablek a udělat si sladkou dobrotu.