Jáhlová kaše – recept na sladko s ovocem

Vynikající jáhlová kaše na sladko je výbornou a zdravou volbou na snídani nebo svačinu. Jáhlová kaše je velmi výživná a má jemnou, oříškovou chuť. Pokud dodržujete nějaký zdravý jídelníček nebo třeba sportujete, tato kaše by vás měla určitě zajímat.

Ingredience

  • 1 hrnek jáhel
  • 2 hrnky vody
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 až 3 lžíce medu nebo třeba javorového sirupu (podle chuti)
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Na dochucení kaše (například ovoce, ořechy, skořice, sušené ovoce atd.)

Postup

  1. Příprava jáhel:
    • V hrnci přivedete 2 hrnky vody k varu.
    • Přidejte jáhly a špetku soli.
    • Vařte jáhly na mírném plameni asi 15 až 20 minut, nebo dokud neabsorbují vodu a nezměknou.
  2. Přidání mléka:
    • Jakmile jáhly absorbovaly většinu vody, přidejte mléko a vanilkový extrakt.
  3. Vaření na nízkém plameni:
    • Pokračujte vařením na nízkém plameni asi 5 až 10 minut a občas míchejte, dokud kaše nezhoustne a jáhly nejsou měkké a krémové.
  4. Dochucení:
    • Přidejte med nebo javorový sirup podle chuti a dobře promíchejte.
  5. Ingredience navíc:
    • Pokud chcete, můžete přidat ovoce (například banány, jahody, hrozny), ořechy (například mandle, lískové oříšky) nebo sušené ovoce (například rozinky nebo brusinky).
  6. Podávání:
    • Jáhlovou kaši podávejte teplou. Můžete ji posypat dalšími přísadami na dochucení nebo ozdobit třeba plátky čerstvého ovoce.

Tato jáhlová kaše je vynikající na sladko a můžete ji přizpůsobit podle svých chutí přidáním různých ingrediencí viz výše. Je to zdravá volba, která vám dodá spoustu energii a třeba hned ráno skvěle nastartuje váš den.

Napsat komentář