Jahodové knedlíky z tvarohového těsta plněné čokoládou – recept

Je to trochu sezónní a kalorická bomba, ale stojí za to! Tyto nadýchané jahodové knedlíky z tvarohového těsta plněné čokoládou jsou prostě neskutečně dobré a neodolatelné. Pokud použijete čerstvé jahody a kvalitní čokoládu, tak uvidíte, jak dokonalé jsou tyto tvarohové knedlíky.

Ingredience

Tvarohové těsto:

  • 250 g tvarohu
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce oleje

Náplň knedlíků:

  • Kousky kvalitní čokolády nebo čokoládové hobliny
  • Čerstvé sladké jahody (případně jiné ovoce podle preference)

Postup

  1. Nejprve si připravte tvarohové těsto. Ve velké míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr a olej. Dobře promíchejte.
  2. Do tvarohové směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Těsto hněťte, dokud není pružné a hladké. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
  3. Připravené těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 1 cm.
  4. Pomocí kolečka na těsto nebo skleničky vykrojte z těsta kolečka.
  5. Na každé položte kousek čokolády a jahodu.
  6. Těsto zabalte a utěsněte, aby se z něj staly knedlíky a náplň nevytekla.
  7. Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte trochu soli. Když už voda vaří, snižte teplotu na střední a dejte knedlíky do vroucí vody.
  8. Tvarohové knedlíky vařte asi 5 až 7 minut, dokud se nevynoří na povrch.
  9. Uvařené knedlíky vyjměte, dejte stranou a nechte trochu okapat.
  10. Jahodové knedlíky z tvarohového těsta plněné čokoládou podávejte teplé, posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Užijte si tyto dokonalé jahodové knedlíky s čokoládou! Toto sladké jídlo je skvělým způsobem, jak využít čerstvé jahody v sezoně, a navíc dokonale potěší všechny milovníky sladkých dobrot.

Napsat komentář