Je to trochu sezónní a kalorická bomba, ale stojí za to! Tyto nadýchané jahodové knedlíky z tvarohového těsta plněné čokoládou jsou prostě neskutečně dobré a neodolatelné. Pokud použijete čerstvé jahody a kvalitní čokoládu, tak uvidíte, jak dokonalé jsou tyto tvarohové knedlíky.
Ingredience
Tvarohové těsto:
- 250 g tvarohu
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžíce oleje
Náplň knedlíků:
- Kousky kvalitní čokolády nebo čokoládové hobliny
- Čerstvé sladké jahody (případně jiné ovoce podle preference)
Postup
- Nejprve si připravte tvarohové těsto. Ve velké míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr a olej. Dobře promíchejte.
- Do tvarohové směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Těsto hněťte, dokud není pružné a hladké. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
- Připravené těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 1 cm.
- Pomocí kolečka na těsto nebo skleničky vykrojte z těsta kolečka.
- Na každé položte kousek čokolády a jahodu.
- Těsto zabalte a utěsněte, aby se z něj staly knedlíky a náplň nevytekla.
- Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte trochu soli. Když už voda vaří, snižte teplotu na střední a dejte knedlíky do vroucí vody.
- Tvarohové knedlíky vařte asi 5 až 7 minut, dokud se nevynoří na povrch.
- Uvařené knedlíky vyjměte, dejte stranou a nechte trochu okapat.
- Jahodové knedlíky z tvarohového těsta plněné čokoládou podávejte teplé, posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Užijte si tyto dokonalé jahodové knedlíky s čokoládou! Toto sladké jídlo je skvělým způsobem, jak využít čerstvé jahody v sezoně, a navíc dokonale potěší všechny milovníky sladkých dobrot.