Jahodové Tiramisu do skleničky je skvělým způsobem, jak podávat tento klasický italský dezert a zaujmout kromě jeho skvělé chuti také vzhledem. Užijte si tento jednoduchý recept, který stojí za to chutí i vzhledem.
Ingredience
- 250 g jahod (nasekaných na kousky)
- 250 g mascarpone sýru
- 200 ml smetany na šlehání
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 balení savoiardi (ladyfingers) nebo jiných piškotů
- 1/2 hrnku silné kávy (vychlazené)
- Kakao na posypání
Postup
- Nasekejte jahody na menší kousky. Několik celých jahod navíc si můžete nechat na ozdobu.
- Ve velké míse smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový cukr, dokud nevznikne hladká směs.
- Ve druhé míse šlehejte smetanu na šlehání, dokud nevytvoříte tuhý sníh.
- Postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu do mascarpone.
- V každé skleničce vytvořte první vrstvu savoiardů, které nejdřív namočíte v kávě.
- Následně přidejte vrstvu mascarpone směsi.
- Potom přidejte vrstvu nasekaných jahod.
- Postup opakujte, dokud nezaplníte sklenici.
- Poslední vrstvu zakončete mascarpone směsí a můžete na vršek tiramisu přidat několik celých jahod.
- Na závěr posypejte kakaem.
- Dejte sklenice s Tiramisu do lednice a nechte je odpočívat alespoň tak 4 hodiny, ideálně přes noc. Díky tomu získá jahodové tiramisu lepší chuť a konzistenci.