Jahodové Tiramisu do skleničky – recept

Jahodové Tiramisu do skleničky je skvělým způsobem, jak podávat tento klasický italský dezert a zaujmout kromě jeho skvělé chuti také vzhledem. Užijte si tento jednoduchý recept, který stojí za to chutí i vzhledem.

Ingredience

  • 250 g jahod (nasekaných na kousky)
  • 250 g mascarpone sýru
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 balení savoiardi (ladyfingers) nebo jiných piškotů
  • 1/2 hrnku silné kávy (vychlazené)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. Nasekejte jahody na menší kousky. Několik celých jahod navíc si můžete nechat na ozdobu.
  2. Ve velké míse smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový cukr, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Ve druhé míse šlehejte smetanu na šlehání, dokud nevytvoříte tuhý sníh.
  4. Postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu do mascarpone.
  5. V každé skleničce vytvořte první vrstvu savoiardů, které nejdřív namočíte v kávě.
  6. Následně přidejte vrstvu mascarpone směsi.
  7. Potom přidejte vrstvu nasekaných jahod.
  8. Postup opakujte, dokud nezaplníte sklenici.
  9. Poslední vrstvu zakončete mascarpone směsí a můžete na vršek tiramisu přidat několik celých jahod.
  10. Na závěr posypejte kakaem.
  11. Dejte sklenice s Tiramisu do lednice a nechte je odpočívat alespoň tak 4 hodiny, ideálně přes noc. Díky tomu získá jahodové tiramisu lepší chuť a konzistenci.

Napsat komentář