V případě, že máte neloupané mandle a chcete je oloupat, tak můžete – nic na tom není a oloupat mandle je jednoduchý proces. Tady je jednoduchý a krátký návod, jak na to.
- Předem si připravte hrnec s vroucí vodou a mísu s ledovou vodou. Budete je potřebovat k namáčení mandlí.
- Mandle ponořte do vroucí vody a nechte je tam po dobu 1 až 2 minut. Tím se uvolní jejich slupky a usnadní se oloupání.
- Po uplynutí tohoto času mandle okamžitě přesuňte do mísy s ledovou vodou. To pomůže oddělit slupky od mandlí a zastavit proces vaření.
- Jednu mandli po druhé berte z ledové vody a vždy je stiskněte mezi prsty. Slupka by se měla snadno odloupnout. Pokud některé slupky stále drží, můžete použít ostrý nůž nebo nehty, abyste slupičku mandle jemně rozštípli a odstranili.
- Po oloupnutí všech mandlí je opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili případné zbytky slupek.
Mandle jsou nyní oloupané a připraveny k použití například ve vašich receptech.