Jak zahustit guláš

Pokud chcete zahustit guláš, existuje několik možností. Můžete zahustit samotnou omáčku, obvykle moukou, nebo přidat další ingredience, se kterými bude guláš bohatší.

Zahuštění omáčky

Použijte máslo a mouku: Rozpusťte máslo v hrnci a postupně přidejte mouku za stálého míchání. Vytvoříte tak světlou jíšku. Tuto jíšku přidejte do guláše a vařte, dokud se omáčka nezahustí.

Použijte škrob: Smíchejte škrob s trochou vody nebo vývaru, dokud vznikne hladká pastovitá směs. Přidejte ji do guláše a vařte, dokud se omáčka nezahustí.

Přidání zahušťovacích ingrediencí

Použijte rajský protlak: Přidejte do guláše rajský protlak, který pomůže zahustit omáčku a zároveň přidá chuť.

Použijte rajčatovou pastu: Podobně jako rajský protlak přidá rajčatová pasta hustotu a chuť do guláše.

Přidání brambor

Přidejte do guláše nakrájené brambory. Během vaření se brambory rozpadnou a zahustí omáčku.

Pamatujte, že zahušťování omáčky je proces, který vyžaduje postupné přidávání a vaření, abyste dosáhli požadované konzistence. Pokud omáčka není dostatečně zahuštěná, můžete opakovat některý z výše uvedených postupů.

Napsat komentář