Pokud chcete zahustit guláš, existuje několik možností. Můžete zahustit samotnou omáčku, obvykle moukou, nebo přidat další ingredience, se kterými bude guláš bohatší.
Zahuštění omáčky
Použijte máslo a mouku: Rozpusťte máslo v hrnci a postupně přidejte mouku za stálého míchání. Vytvoříte tak světlou jíšku. Tuto jíšku přidejte do guláše a vařte, dokud se omáčka nezahustí.
Použijte škrob: Smíchejte škrob s trochou vody nebo vývaru, dokud vznikne hladká pastovitá směs. Přidejte ji do guláše a vařte, dokud se omáčka nezahustí.
Přidání zahušťovacích ingrediencí
Použijte rajský protlak: Přidejte do guláše rajský protlak, který pomůže zahustit omáčku a zároveň přidá chuť.
Použijte rajčatovou pastu: Podobně jako rajský protlak přidá rajčatová pasta hustotu a chuť do guláše.
Přidání brambor
Přidejte do guláše nakrájené brambory. Během vaření se brambory rozpadnou a zahustí omáčku.
Pamatujte, že zahušťování omáčky je proces, který vyžaduje postupné přidávání a vaření, abyste dosáhli požadované konzistence. Pokud omáčka není dostatečně zahuštěná, můžete opakovat některý z výše uvedených postupů.