Pokud nemáte mnoho času, ale za to dost jablek, pak je tento jednoduchý jablečný koláč přesně tím, co byste mohli upéct. Navíc se jedná o hrnkový recept, takže ušetříte čas.
Ingredience
Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1/2 hrnku mléka
Náplň:
- 4 jablka (očištěná a nakrájená na drobné kousky nebo tenké plátky)
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva a špetku soli.
- Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Promíchejte do hladka.
- Ve druhé míse smíchejte jablka s cukrem a skořicí.
- Vymažte formu na koláč nebo plech a vysypte trochou mouky.
- Rozetřete těsto do formy na koláč nebo na plech tak, aby tvořilo vyvýšené okraje.
- Rozložte plátky jablek rovnoměrně na těsto.
- Pečte koláč v předehřáté troubě zhruba 35 minut nebo dokud těsto není dozlatova.
- Po upečení nechte koláč vychladnout. Můžete ho podávat teplý nebo studený.
- Pokud máte rádi sladší, můžete posypat povrch koláče moučkovým cukrem.
Tento jednoduchý jablečný koláč je skvělý pro ty, kteří hledají rychlý a chutný hrnkový recept s vynikající kombinací jablek a skořice.