Jogurtová bublanina – recept s mrazeným ovocem

Jogurtová bublanina s mraženým ovocem je osvěžující a lehký dezert, který je ideální pro teplé letní dny. Jogurt dodá moučníku svěžest a chutné mražené ovoce ho udělá ještě lahodnějším a víc osvěžujícím. Rozhodně zkuste tento výborný recept na jogurtovou bublaninu.

Ingredience

  • 2 hrnky mraženého ovocného mixu, nebo jednoho druhu ovoce podle vaší volby (jahody, maliny, borůvky, meruňky, atd.)
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku bílého jogurtu
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a mražené ovoce nechte trochu povolit na pokojovou teplotu.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
  3. Ve druhé míse smíchejte jogurt, olej, cukr, vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  4. Pomalu přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Nemíchejte příliš dlouho, stačí jen dokud nejsou všechny ingredience dobře spojeny.
  5. Přidejte mražené ovoce a opatrně vmíchejte do těsta.
  6. Vymažte plech máslem nebo olejem a vysypte moukou nebo třeba kokosem.
  7. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou.
  9. Nechte jogurtovou bublaninu s ovocem chvíli vychladnout a můžete podávat.

Jogurtová bublanina s mraženým ovocem je skvělým způsobem, jak využít zamražené ovoce a vytvořit osvěžující a chutný moučník kdykoliv během roku. Jogurt dodá bublanině vláčnou konzistenci a lehkost. Můžete použít různé druhy mraženého ovoce podle svých preferencí.

Napsat komentář