Jogurtová bublanina s mraženým ovocem je osvěžující a lehký dezert, který je ideální pro teplé letní dny. Jogurt dodá moučníku svěžest a chutné mražené ovoce ho udělá ještě lahodnějším a víc osvěžujícím. Rozhodně zkuste tento výborný recept na jogurtovou bublaninu.
Ingredience
- 2 hrnky mraženého ovocného mixu, nebo jednoho druhu ovoce podle vaší volby (jahody, maliny, borůvky, meruňky, atd.)
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku bílého jogurtu
- 1/4 hrnku oleje
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a mražené ovoce nechte trochu povolit na pokojovou teplotu.
- Ve větší míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
- Ve druhé míse smíchejte jogurt, olej, cukr, vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
- Pomalu přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Nemíchejte příliš dlouho, stačí jen dokud nejsou všechny ingredience dobře spojeny.
- Přidejte mražené ovoce a opatrně vmíchejte do těsta.
- Vymažte plech máslem nebo olejem a vysypte moukou nebo třeba kokosem.
- Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou.
- Nechte jogurtovou bublaninu s ovocem chvíli vychladnout a můžete podávat.
Jogurtová bublanina s mraženým ovocem je skvělým způsobem, jak využít zamražené ovoce a vytvořit osvěžující a chutný moučník kdykoliv během roku. Jogurt dodá bublanině vláčnou konzistenci a lehkost. Můžete použít různé druhy mraženého ovoce podle svých preferencí.