I když není zrovna léto, můžete si udělat jogurtovou bublaninu s mraženým ovocem. Výběr ovoce je na vás a můžete použít například směs drobného ovoce, jako je rybíz, maliny, ostružiny nebo samostatný druh.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkové esence
Ovoce
- 2 hrnky mraženého ovocného mixu (jahody, maliny, borůvky atd.)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte plech nebo formu na bublaninu máslem nebo olejem.
- Vytažené mražené ovoce nechte povolit, aby bylo použitelné do těsta.
- V misce smíchejte suché ingredience a to mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
- Ve druhé misce smíchejte jogurt, olej, vejce a vanilkovou esenci nebo extrakt. Promíchejte vše dohladka.
- Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Přidejte mražené ovoce do těsta. Lehce promíchejte, aby bylo ovoce rovnoměrně rozloženo.
- Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi tak 45 minut nebo dokud bublanina není dozlatova a upečená.
- Nechte upečenou bublaninu vychladnout a můžete krájet. Podávejte jogurtovou bublaninu jako samostatný dezert nebo třeba na svačinu a ke kávě.
Tato jogurtová bublanina s mraženým ovocem je jednoduchým a osvěžujícím moučníkem, který můžete připravit velice snadno a rychle. Mražené ovoce přidává příjemnou a osvěžující chuť a plně nahradí čerstvé ovoce.