Jogurtová bublanina s mraženým ovocem – recept

I když není zrovna léto, můžete si udělat jogurtovou bublaninu s mraženým ovocem. Výběr ovoce je na vás a můžete použít například směs drobného ovoce, jako je rybíz, maliny, ostružiny nebo samostatný druh.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkové esence

Ovoce

  • 2 hrnky mraženého ovocného mixu (jahody, maliny, borůvky atd.)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte plech nebo formu na bublaninu máslem nebo olejem.
  2. Vytažené mražené ovoce nechte povolit, aby bylo použitelné do těsta.
  3. V misce smíchejte suché ingredience a to mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
  4. Ve druhé misce smíchejte jogurt, olej, vejce a vanilkovou esenci nebo extrakt. Promíchejte vše dohladka.
  5. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  6. Přidejte mražené ovoce do těsta. Lehce promíchejte, aby bylo ovoce rovnoměrně rozloženo.
  7. Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi tak 45 minut nebo dokud bublanina není dozlatova a upečená.
  8. Nechte upečenou bublaninu vychladnout a můžete krájet. Podávejte jogurtovou bublaninu jako samostatný dezert nebo třeba na svačinu a ke kávě.

Tato jogurtová bublanina s mraženým ovocem je jednoduchým a osvěžujícím moučníkem, který můžete připravit velice snadno a rychle. Mražené ovoce přidává příjemnou a osvěžující chuť a plně nahradí čerstvé ovoce.

Napsat komentář