Jogurtová buchta s jablky nebo jiným ovocem – recept

Jogurtová buchta s jablky nebo jiným ovocem je lehký a osvěžující dezert, který kombinuje vláčné těsto s jogurtovou náplní a čerstvým ovocem. Tato buchta je ideální pro ty, kteří preferují méně sladké moučníky. Tady máte výborný recept na jogurtovou buchtu s jablky, která vám bude chutnat.

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku másla (změklého)
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Jogurtová náplň

  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ovoce

  • 2 hrnky čerstvého ovoce podle chutě (jablka, jahody, maliny, borůvky, broskve, meruňky) – větší ovoce nakrájené na menší kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte plech nebo formu na pečení (např. koláčovou formu) máslem a moukou.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a špetku soli.
  3. Přidejte změklé máslo, vejce a řecký jogurt do mísy s moukou. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Rozprostřete těsto do připravené formy a vyrovnejte.
  5. V další míse smíchejte řecký jogurt, vejce, cukr a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou, krémovou jogurtovou náplň.
  6. Rozprostřete jogurtovou náplň na těsto a vyrovnejte povrch.
  7. Na jogurtovou náplň rozprostřete připravené ovoce nebo kousky ovoce.
  8. Pečte jogurtovou buchtu v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud není těsto po okrajích zlatavé a jogurtová náplň tuhá.
  9. Buchtu můžete podávat teplou nebo vychladlou. Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo ji ozdobit čerstvými plátky ovoce.

Buchta s jogurtem a jablky nebo jiným ovocem je osvěžující a lahodný moučník, který je skvělý na sladkou svačinu nebo jako lehký dezert třeba po hlavním jídle. Můžete si vybrat různé druhy ovoce podle svých preferencí a dostupnosti.

Napsat komentář