Jogurtové muffiny s jablky – recept

Nejen v muffinech, ale i ostatních moučnících má jogurt své místo, protože dodá těstu určitou lehkost a vláčnost. Rozhodně vyzkoušejte a připravte si tyto jogurtové muffiny s jablky, které jsou svou lehkostí a jablky příjemně osvěžující. Tento hrnkový recept vám navíc při jejich přípravě ušetří čas i práci a muffiny budou rychle hotové, ale i snězené, protože jsou skvělé.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • Špetka soli
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a zchladlého
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek řeckého jogurtu (může být i jiný bílý jogurt)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek jemně nasekaných jablek (oloupaných a zbavených jadřinců)
  • Skořice, muškátový oříšek nebo jiné koření podle chuti (nepovinné)

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 180 °C a připravte si muffinovou formu s papírovými košíčky.
  2. Ve větší míse smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a krystalový cukr.
  3. Ve druhé míse rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, jogurt a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
  4. Do směsi výše přidejte připravené a smíchané suché ingredience a zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Přidejte jemně nasekaná jablka a případně koření podle chuti (například skořice se s jablky skvěle hodí). Jemně a důkladně vše promíchejte, aby byla jablka rovnoměrně rozložena.
  6. Naplňte připravené košíčky ve formě na muffiny hotovým těstem maximálně do 3/4 jejich výšky, protože pečením se zvětší objem těsta.
  7. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut.
  8. Nechte hotové jogurtové muffiny vychladnout a máte hotovo.
  9. Podle chuti můžete muffiny ještě posypat moučkovým cukrem.

Rozhodně tyto jogurtové muffiny s osvěžující příchutí jablek a případně také skořice vyzkoušejte. Jedná se o skvělou kombinaci, která stojí za vyzkoušení.

Napsat komentář