Kakaová buchta s tvarohem – hrnkový recept

Upečte si jednoduchou kakaovou buchtu s tvarohem podle tohoto hrnkového receptu, který vám ušetří také trochu času. Buchta skvěle chutná, je vláčná a kombinace kakaa s tvarohem je velice chutná.

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty
  • 1 hrnek cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek tvarohu

Tvarohová náplň

  • 500 g tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  2. V další míse utřete cukr s máslem do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte vajíčka, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Dále přidejte tvaroh a dobře vše promíchejte.
  3. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. V míse smíchejte tvaroh, cukr, vajíčka a vanilkový extrakt.
  5. Vymažte a vysypte hlubší plech nebo formu na buchtu. Nalijte polovinu těsta do formy, potom přidejte tvarohovou náplň, a nakonec zbytek těsta.
  6. Pečte buchtu v předehřáté troubě na 180 °C asi zhruba 45 minut, nebo dokud není buchta upečená. To můžete jednoduše vyzkoušet zapíchnutím špejle.
  7. Nechte upečenou kakaovou buchtu vychladnout a potom ji můžete krájet na jednotlivé porce.

Tato kakaová buchta s tvarohem je skvělým dezertem pro všechny milovníky kakaa a tvarohových moučníků, které vynikají svou příjemnou vláčností díky tvarohu. Můžete tuto buchtu podávat také posypanou práškovým cukrem nebo doplněnou třeba o kousek ovoce se šlehačkou.

Napsat komentář