Kakaová poleva na buchtu nebo perník – recept

Pečete rádi buchty nebo třeba perník? S touto kakaovou polevou bude výsledek dokonalý. Pro přípravu vynikající kakaové polevy na buchtu nebo perník budete potřebovat pár ingrediencí a je to opravdu snadné.

Ingredience

  • 200 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce horké vody
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. V míse smíchejte cukr moučka s kakaem.
  2. Postupně přidávejte horkou vodu a dobře míchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
  3. Přidejte máslo a důkladně promíchejte.
  4. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte ještě trochu horké vody, dokud nezískáte vhodnou konzistenci na polevu.
  5. Kakaovou polevu můžete nanášet na buchtu nebo perník, bábovku a jiné moučníky, když jsou úplně vychladlé.
  6. Rozetřete ji rovnoměrně po povrchu a před krájením a podáváním nechte ztuhnout.

Tato vynikající kakaová poleva přidá jakémukoliv moučníku bohatou čokoládovou chuť a krémovou konzistenci. Můžete ji použít nejen na polévání, ale také na zdobení.

Napsat komentář