Muffiny jsou prostě top a není se čemu divit, že je děti milují. Už jste ale vyzkoušeli kakaové muffiny se zakysanou smetanou? Pokud ne, tak na nic nečekejte, protože budete příjemně překvapeni, jak skvěle chutnají a tento recept si zaručeně oblíbíte.
Ingredience
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku kakaa
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
- 1 hrnek cukru
- 2 velká vejce
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1/2 hrnku oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek horké vody
Krém ze zakysané smetany
- 1 hrnek zakysané smetany
- 2 lžíce cukru moučka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte formu na muffiny s papírovými košíčky.
- V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- Přidejte do suchých ingrediencí cukr a dobře promíchejte. Přidávejte postupně vajíčka, zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně míchejte dohladka. Postupně přilijte horkou vodu a opět promíchejte. Těsto bude trochu tekutější, ale to je v pořádku.
- Nalijte těsto do formy na muffiny tak, že naplníte každý košíček asi ze 2/3 plný.
- Pečte muffiny asi zhruba 20 minut, nebo dokud nejsou upečené, což můžete zkusit zapíchnutím špejle.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu, cukr moučka a vanilkový extrakt dohladka.
- Po vychladnutí muffinů naneste na každý muffin smetanovým krém a případně posypte kakaem nebo hoblinkami kvalitní čokolády.
Delikátní kombinace kakaových muffinů a krému ze zakysané smetany potěší všechny milovníky sladkých dobrot, obzvláště pak ty, kdo mají rádi kakao a smetanu. Budete příjemně překvapeni nejen vy, ale i vaše děti, které si tyto kakaové muffiny 100% zamilují.