Kakaové muffiny se zakysanou smetanou – recept

Muffiny jsou prostě top a není se čemu divit, že je děti milují. Už jste ale vyzkoušeli kakaové muffiny se zakysanou smetanou? Pokud ne, tak na nic nečekejte, protože budete příjemně překvapeni, jak skvěle chutnají a tento recept si zaručeně oblíbíte.

Ingredience

  • 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku kakaa
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek horké vody

Krém ze zakysané smetany

  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte formu na muffiny s papírovými košíčky.
  2. V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. Přidejte do suchých ingrediencí cukr a dobře promíchejte. Přidávejte postupně vajíčka, zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně míchejte dohladka. Postupně přilijte horkou vodu a opět promíchejte. Těsto bude trochu tekutější, ale to je v pořádku.
  4. Nalijte těsto do formy na muffiny tak, že naplníte každý košíček asi ze 2/3 plný.
  5. Pečte muffiny asi zhruba 20 minut, nebo dokud nejsou upečené, což můžete zkusit zapíchnutím špejle.
  6. V misce smíchejte zakysanou smetanu, cukr moučka a vanilkový extrakt dohladka.
  7. Po vychladnutí muffinů naneste na každý muffin smetanovým krém a případně posypte kakaem nebo hoblinkami kvalitní čokolády.

Delikátní kombinace kakaových muffinů a krému ze zakysané smetany potěší všechny milovníky sladkých dobrot, obzvláště pak ty, kdo mají rádi kakao a smetanu. Budete příjemně překvapeni nejen vy, ale i vaše děti, které si tyto kakaové muffiny 100% zamilují.

Napsat komentář