Kakaové řezy s tvarohovým krémem – recept

Recept na vynikající kakaové řezy s tvarohovým krémem musíte určitě vyzkoušet, protože jsou prostě delikátní a jejich příprava není až tak složitá. Jedná se o dokonalou kombinaci chutí kakaa, tvarohového krému a skvělého, vláčného kakaového těsta.

Ingredience

Kakaové těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 g změklého másla
  • 150 g cukru
  • 3 velká vejce nebo 4 menší
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Tvarohový krém

  • 400 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
  • Šťáva z 1 citronu
  • 200 ml smetany na šlehání

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, vymažte a vysypte formu nebo hluboký plech na pečení.
  2. V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  3. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka. Přidejte vajíčka a vanilkový extrakt. Postupně přidejte směs s moukou a vše dobře promíchejte.
  4. Nalijte těsto do připravené formy a pečte asi tak 20 až 25 minut.
  5. V míse smíchejte tvaroh, cukr, semínka z vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr) a šťávu z citronu. V jiné míse ušlehejte smetanu na šlehání do tuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi.
  6. Po vychladnutí kakaového těsta jej podélně rozkrojte a na spodní část naneste tvarohový krém. Potom zakryjte druhou částí těsta.
  7. Dejte do lednice na několik hodin nebo přes noc, aby krém ztuhl a řezy byly vychlazené.
  8. Před podáváním nakrájejte na jednotlivé řezy

Tento recept vytváří delikátní kombinaci měkkého kakaového těsta a svěžího tvarohového krému. To vše plné kakaa a navíc, pokud budete chtít, můžete přidat ještě šlehačku.

Napsat komentář