Recept na vynikající kakaové řezy s tvarohovým krémem musíte určitě vyzkoušet, protože jsou prostě delikátní a jejich příprava není až tak složitá. Jedná se o dokonalou kombinaci chutí kakaa, tvarohového krému a skvělého, vláčného kakaového těsta.
Ingredience
Kakaové těsto
- 200 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 150 g změklého másla
- 150 g cukru
- 3 velká vejce nebo 4 menší
- 1 lžička vanilkového extraktu
Tvarohový krém
- 400 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
- Šťáva z 1 citronu
- 200 ml smetany na šlehání
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C, vymažte a vysypte formu nebo hluboký plech na pečení.
- V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka. Přidejte vajíčka a vanilkový extrakt. Postupně přidejte směs s moukou a vše dobře promíchejte.
- Nalijte těsto do připravené formy a pečte asi tak 20 až 25 minut.
- V míse smíchejte tvaroh, cukr, semínka z vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr) a šťávu z citronu. V jiné míse ušlehejte smetanu na šlehání do tuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi.
- Po vychladnutí kakaového těsta jej podélně rozkrojte a na spodní část naneste tvarohový krém. Potom zakryjte druhou částí těsta.
- Dejte do lednice na několik hodin nebo přes noc, aby krém ztuhl a řezy byly vychlazené.
- Před podáváním nakrájejte na jednotlivé řezy
Tento recept vytváří delikátní kombinaci měkkého kakaového těsta a svěžího tvarohového krému. To vše plné kakaa a navíc, pokud budete chtít, můžete přidat ještě šlehačku.