Kakaovo-banánová buchta na plech – hrnkový recept

Vynikající kakaovo-banánová buchta ze zralých banánů a s kvalitním kakaem. Díky hrnkovému receptu je to opravdu snadné a výsledek stojí za to. Podle chuti můžete na buchtu dát ještě čokoládovou polevu.

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla, změklého
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 4 zralé banány, rozmačkané
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech na pečení vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Dejte stranou.
  3. V jiné míse ušlehejte máslo s hnědým a bílým cukrem dohladka a do krémové konzistence.
  4. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  5. Přidejte rozmačkané banány, mléko a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  6. Postupně přidávejte směs s moukou do misky se směsí banánů a za stálého míchání spojte všechny ingredience.
  7. Těsto přelijte na připravený plech a vyrovnávejte povrch.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, nebo dokud špejle není po vytažení čistá.
  9. Nechte kakaovo-banánovou buchtu na plechu vychladnout a pak ji nakrájejte na jednotlivé porce.

Tato kakaovo banánová buchta je skvělá jako sladká svačinka nebo na snídani s kakaem. Můžete ji podávat samotnou nebo třeba s čokoládovou polevou čokolády.

Napsat komentář