Kapustové karbanátky z trouby – recept

Preferujete pečení před smažením? Pak můžete vyzkoušet právě tento recept na kapustové karbanátky z trouby. Výhodou je, že se vyhnete použití tuku a nemusíte karbanátky smažit a stát tak u plotny.

Ingredience

  • 1 středně velká hlava čerstvé kapusty (asi 1 kg)
  • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku (120 ml) strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • Olej na potření pečicího papíru nebo plechu

Postup

  1. Příprava kapusty: Odstraňte vnější listy kapusty a nakrájejte ji na čtvrtky. Vyjměte tvrdý střed a nasekejte kapustu na velmi jemné kousky nebo ji nastrouhejte.
  2. Osmahnutí cibule a česneku: Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidání kapusty: Přidejte nasekanou kapustu do pánve s cibulí a česnekem. Osolte, přidejte čerstvě mletý černý pepř a osmahněte kapustu zhruba 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Měla by být měkká, přitom křupavá. Nechte vychladnout.
  4. Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte směs kapusty s vejci a strouhankou. Dobře promíchejte, dokud nevznikne kompaktní těsto.
  5. Tvarování karbanátek: Připravte si plech vyložený pečicím papírem nebo lehce potřete olejem. Z těsta vytvarujte karbanátky a skládejte je na připravený plech. Můžete je lehce potřít rozpuštěným máslem.
  6. Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte kapustové karbanátky v předehřáté troubě asi 30 až 40 minut, dokud nejsou krásně dozlatova a upečené.
  7. Podávání: Kapustové karbanátky z trouby podávejte teplé například s bramborami nebo třeba nějakým lehkým zeleninovým salátem.

Určitě vyzkoušejte tento skvělý recept na kapustové karbanátky z trouby. Vyhnete se tak smažení na oleji, a navíc ušetříte čas strávený smažením. Než se karbanátky upečou, můžete dělat zatím něco jiného. Kapustové karbanátky jsou plné chuti a jsou skvělým pokrmem na oběd či večeři.

Napsat komentář