Karamelová šlehačka je sladký a lahodný doplněk k mnoha dezertům, jako jsou dorty, palačinky, pudingy nebo třeba zmrzlina. Kromě toho se tato karamelová šlehačka hodí skvěle také při přípravě větrníků.
Ingredience
- 1 hrnek studené smetany ke šlehání
- 1/4 hrnku karamelového sirupu nebo karamelové omáčky
- 2 lžíce cukru moučka
Postup
- Připravte si karamelový sirup, který můžete koupit, nebo si připravte karamel smícháním cukru a vody na pánvi a následným vařením, dokud nezískáte zlatavý karamel.
- V míse si vyšlehejte studenou smetanu ke šlehání do tuhé konzistence.
- Postupně přidávejte karamelový sirup nebo sladký karamel a opatrně míchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Ochutnejte karamelovou šlehačku a podle potřeby přidejte více karamelového sirupu nebo cukru.
- Dejte hotovou karamelovou šlehačku do ledničky vychladit na několik hodin nebo ideálně přes noc, aby získala správnou konzistenci a karamelová chuť se rozležela.
- Karamelovou šlehačku můžete použít například jako ozdobu na různé dezerty nebo na dort. Můžete ji také použít k palačinkám, lívancům, nebo jako ozdobu na zmrzlinu.
Tato karamelová šlehačka dodá dezertům nebo dortu skvělou karamelovou chuť a hezký vzhled díky zdobení.