Karamelové sušenky jako Lotus – recept

Karamelové sušenky, často označované jako Lotus jsou velice oblíbené svou křehkostí a karamelovou chutí. Níže najdete recept na přípravu karamelových sušenek podobných těm, které se často nazývají Lotus a hodí se k dobré kávě i čaji.

Ingredience

  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 velké vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. V misce si ušlehejte máslo a hnědý cukr dohladka.
  3. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  4. Ve druhé míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici.
  5. Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Tvarujte z těsta malé kuličky a rozložte je na připravený plech. Můžete použít například dno sklenice nebo vidličku na stlačení kuliček do požadovaného plochého tvaru.
  7. Pečte sušenky v předehřáté troubě asi tak 10 až 12 minut nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavé.
  8. Po vytažení z trouby nechte sušenky chvíli na plechu ztuhnout a potom je přesuňte například na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  9. Pokud byste chtěli přidat sušenkám více karamelové chuti, můžete je namáčet do karamelové omáčky.

Sušenky jsou hotové a můžete se do nich pustit. Chutnají skvěle samotné nebo je můžete podávat například s kávou nebo čajem. Tyto domácí lotusky chutnají skvěle všem a vy si tento recept nepochybně oblíbíte.

Napsat komentář