Kefírová bábovka – hrníčkový recept

Výborný hrníčkový recept na vláčnou kefírovou bábovku. Kefír má podobný efekt jako smetana ke šlehání a přidá bábovce kromě skvělé a malinko jiné chuti také skvělou vláčnost. Bábovka se tak jí doslova sama a mizí ze stolu opravdu nečekanou rychlostí. Užijte si a vyzkoušejte tento recept na kefírovou bábovku a nebudete litovat.

Ingredience

  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 1/2 hrníčku cukru krystal
  • 1/2 hrníčku oleje (např. slunečnicového)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • Špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou nebo strouhankou.
  2. Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vejce, kefír a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt, pokud používáte a špetku soli. Vše promíchejte dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku a rovnoměrně rozprostřete ve formě.
  5. Dejte bábovku do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 až 50 minut. Zkuste špejlí, jestli je bábovka hotová – po vytažení musí být suchá.
  6. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 25 a můžete ji vyklopit. Buďte opatrní, kefírová bábovka je trochu víc křehká, tak ať se vám při vyklápění nepoškodí.

Kefírová bábovka má jemnou a vláčnou strukturu díky přidanému kefíru. Můžete ji ozdobit moučkovým cukrem nebo zvolit nějakou osvědčenou polevu.

Napsat komentář