Nejlepší kefírové řezy se zakysanou smetanou – recept

Kefírové řezy se zakysanou smetanou jsou úžasně lahodné díky použitému kefíru a zakysané smetany. Mají příjemně osvěžující chuť a jsou také mnohem krémovější. Pokud chcete připravit vynikající řezy třeba i pro nějakou slavnostnější příležitost, tak tento recept je přesně pro vás.

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Krém

  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Krémová poleva

  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte nebo vyložte pečícím papírem plech na pečení.
  2. V míse smíchejte kefír, cukr, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt.
  3. Ve druhé míse si smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Nalijte rovnoměrně těsto na připravený plech a pečte v předehřáté troubě zhruba 30 minut, dokud není těsto upečené. Můžete zkusit špejlí.
  6. Nechte upečený korpus na řezy vychladnout.

Krém

  1. Smíchejte zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt.
  2. Rozetřete krém na vychladlý korpus.

Krémová poleva

  1. V hrnci na mírném ohni smíchejte zakysanou smetanu, cukr a máslo.
  2. Míchejte, dokud se cukr a máslo nerozpustí a směs se nezahřeje.
  3. Nalijte hotovou polevu na vrstvu krému.
  4. Nechte odpočívat v chladu alespoň 2 hodiny, aby krém a poleva ztuhla.
  5. Nakrájejte vychlazené řezy na jednotlivé porce.

Tyto kefírové řezy se zakysanou smetanou jsou podle mě jedny z nejlepších řezů vůbec. Vždy mají velký úspěch díky jejich lahodné chuti, kterou vytváří kombinace skvělého těsta, kefíru a zakysané smetany.

Napsat komentář