Nejlepší měkké kokosky z bílků – recept

Kokosky z bílků jsou lahodné a super rychlé cukroví, které se připravují z bílků, kokosu a cukru. Zde je základní a jednoduchý recept na kokosky z bílků, které potěší nejen na Vánoce, ale kdykoliv při každé příležitosti.

Ingredience

  • 3 bílky
  • 200 g cukru
  • 200 g strouhaného kokosu
  • špetka soli

Postup

  1. Ve vhodné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. Postupně přidávejte cukr a nadále šlehejte, dokud není směs lesklá a hladká.
  3. Přidejte strouhaný kokos a opatrně ho vmíchejte do směsi, aby se všechny suroviny dobře spojily.
  4. Připravte si plech s pečícím papírem. S pomocí dvou lžiček nebo rukou formujte malé hromádky z bílkové směsi a pokládejte je na plech. Ujistěte se, že mezi kokoskami je dostatek místa, protože během pečení se trochu rozšíří.
  5. Předehřejte troubu na 160 °C a poté dejte plech s kokoskami do trouby.
  6. Pečte kokosky z bílků asi 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a pevné.
  7. Po vytažení z trouby nechte kokosky vychladnout na plechu, dokud nejsou zcela vychlazené a pevné.

Kokosky můžete je skladovat v hermeticky uzavřené nádobě, aby zůstaly čerstvé. Je to skvělé, lehké a lahodné cukroví vhodné pro ty, kteří preferují sladkosti z bílků, jednoduchost a přitom skvělou chuť.

Napsat komentář