Kokosové kuře na kari s rýží – recept

Toto výtečné kokosové kuře na kari s rýží je lahodné jídlo plné exotických chutí, ale nemějte obavy, bude vám chutnat. Kombinace jemného kuřecího masa, kokosového mléka a aromatických koření jako je kari, kurkuma a zázvor vytváří bohatou omáčku s lahodnou kokosovou chutí a výraznějším kari, které vše příjemně doplňuje. Toto vynikající jídlo můžete podávat například s vařenou rýží, která perfektně ladí k exotické omáčce plné chutí. Kokosové kuře na kari s rýží je skvělou volbou, jak si připravit kuře trochu jinak a s exotickým nádechem.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku – nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 1 plechovka (cca 400 ml) kokosového mléka
  • 2 až 3 lžičky kari koření podle chuti
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si nejprve rozpalte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
  2. Potom přidejte kuřecí kousky a opékejte je, dokud nejsou zlatavě hnědé ze všech stran.
  3. Přidejte papriku a pokračujte ve vaření dalších pár minut, dokud nezměkne.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu, zázvor a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  5. Postupně přilijte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud kuře není měkké a omáčka nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Podávejte kokosové kuře na kari nejlépe s vařenou rýží a posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

Napsat komentář