Celkově patří kokosové cukroví a sladkosti mezi nejoblíbenější. Skvěle chutná a s kokosem se také dobře pracuje. Připravte si tyto výborné kokosové rohlíčky plněné krémem. Jedná se o jednoduchý a skvělý recept, který zvládne naprosto každý.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku kondenzovaného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Krém
- 1/2 hrnku mascarpone
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Ve velké míse smíchejte strouhaný kokos, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a špetku soli.
- Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a vytvoří tu správnou konzistenci, kterou lze tvarovat na rohlíčky.
- Odebírejte malé kousky těsta a formujte malé tvary v podobě rohlíčků. Mohou být ploché, aby se dobře slepovaly krémem.
- Každý tvar obalujte v troše strouhaného kokosu.
- Pokládejte rohlíčky na plech s pečicím papírem a dejte je vychladit zhruba na 2 hodiny.
- Smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový extrakt. Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby se s ním dalo slepovat.
- Po vychlazení a ztuhnutí můžete rohlíčky slepovat připraveným krémem z mascarpone.
- Hotové kokosové rohlíčky plněné krémem můžete ihned podávat nebo dát ještě na chvíli do chladu.