Vynikající recept na lahodnou a osvěžující koprovou pomazánku je jednoduchý a chutný. Tato pomazánka je ideální na potření chleba, křupavých toustů nebo jako dip k dalším jídlům.
Ingredience
- 1 hrnek měkkého másla nebo tvarohu pro lehčí verzi
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nechte máslo změknout na pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo.
- V misce smíchejte změklé máslo s nasekaným koprem, petrželí, česnekem, dijonskou hořčicí a citronovou šťávou.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř. Můžete přidat více kopru nebo citronové šťávy.
- Hotovou pomazánku nechte odpočívat v chladu alespoň hodinu, aby se chutě lépe propojily.
- Podávejte koprovou pomazánku s čerstvým chlebem, tousty nebo jiným pečivem podle vaší volby.
Tato koprová pomazánka je skvělá varianta k dalším běžným pomazánkám a vyniká svou svěžestí a aromatickou chutí díky čerstvému kopru.