Kotlety na medu – recept

Výborný recept na delikátní vepřové kotlety na medu. Užijte si výborné jídlo, které kombinuje skvěle chuť vepřových kotlet se sladkým medem a dalšími chuťově výraznými ingrediencemi, které dodávají tomuto receptu skvělý mix chutí.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety nebo kuřecí prsa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru (volitelně)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. V misce si smíchejte med, sójovou omáčku, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a mletý zázvor, pokud použijete. Dobře vše promíchejte.
  2. Kotlety osolte a opepřete podle chuti.
  3. Položte kotlety do marinády z medu a nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle.
  4. Rozehřejte si olej na pánvi na střední teplotu.
  5. Vytáhněte kotlety z marinády, stěrkou sundejte v tuto chvíli přebytečnou marinádu, kterou požijete později.
  6. Osmahněte kotlety na pánvi dozlatova z obou stran až do úplného opečení, aby byly hotové.
  7. Během posledních pár minut opékání přidejte zbývající marinádu do pánve a nechte ji zhoustnout. Stačí zhruba tak 5 minut.
  8. Podávejte kotlety na medu teplé s vynikající medovou omáčkou. Jako přílohu můžete zvolit například opékané nebo americké brambory.

Napsat komentář