Výborný recept na delikátní vepřové kotlety na medu. Užijte si výborné jídlo, které kombinuje skvěle chuť vepřových kotlet se sladkým medem a dalšími chuťově výraznými ingrediencemi, které dodávají tomuto receptu skvělý mix chutí.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety nebo kuřecí prsa
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička mletého zázvoru (volitelně)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- V misce si smíchejte med, sójovou omáčku, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a mletý zázvor, pokud použijete. Dobře vše promíchejte.
- Kotlety osolte a opepřete podle chuti.
- Položte kotlety do marinády z medu a nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle.
- Rozehřejte si olej na pánvi na střední teplotu.
- Vytáhněte kotlety z marinády, stěrkou sundejte v tuto chvíli přebytečnou marinádu, kterou požijete později.
- Osmahněte kotlety na pánvi dozlatova z obou stran až do úplného opečení, aby byly hotové.
- Během posledních pár minut opékání přidejte zbývající marinádu do pánve a nechte ji zhoustnout. Stačí zhruba tak 5 minut.
- Podávejte kotlety na medu teplé s vynikající medovou omáčkou. Jako přílohu můžete zvolit například opékané nebo americké brambory.