Nebojte se, nemusíte být kovbojem, abyste si mohli vychutnat toto jídlo. Kovbojské fazole s klobásou jsou skvělým pokrmem, který kombinuje fazole s chutí kvalitní klobásy. Zkuste tento recept na skvělé jídlo z fazolí.
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 250 g klobás (použijte kvalitní klobásu podle vašeho výběru), nakrájené na plátky nebo kolečka
- 2 plechovky fazolí, propláchnuté a osušené
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
- Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte nakrájenou klobásu a opečte ji asi tak 5 minut, dokud nebude hezky udělaná.
- Přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku a osmahněte zhruba 3 minuty.
- Přidejte mletou papriku a mletý kmín. Míchejte směs a prohřejte asi minutu, aby koření uvolnilo své aroma.
- Přidejte vařené fazole a vařte tak 5 až 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte ještě asi 5 minut.
- Ochutnejte kovbojské fazole s klobásou a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Před podáváním můžete ještě ozdobit nasekanou petrželkou.
Toto skvělé a jednoduché jídlo můžete podávat například s rýží, čerstvým pečivem, nebo jen tak samostatně. Je to skvělá dobrota kombinující chuť fazolí a klobásy.