Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou – recept

Ne, nemusíte být kovbojem, abyste si mohli vychutnat tyto výborné kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou. Je to vynikající recept na vepřové kotlety plné chuti, které skvěle doplňuje restovaná zelenina.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 papriky různých barev, nakrájené na proužky
  • 1 cuketa nakrájená na plátky nebo na kostičky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Vepřové kotlety osolte, opepřete a posypte mletou paprikou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte vepřové kotlety z obou stran dozlatova. Potom je dejte stranou na talíř.
  3. Do pánve dejte cibuli a nechte ji restovat dozlatova.
  4. Potom přidejte papriky s cuketou a poduste, dokud zelenina nezměkne, ale zároveň nezůstane stále křupavá.
  5. Přidejte nasekaný česnek, sušené oregano a promíchejte spolu vše.
  6. Dejte vepřové kotlety zpět do pánve s restovanou zeleninou a společně ještě chvíli poduste na pánvi.
  7. Podávejte kovbojské kotlety se zeleninou na talířích a podle chuti ještě posypte čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.

Vychutnejte si tyto úžasné kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou jako skvělé a pestré jídlo, které si na nic nehraje a skvěle kombinuje maso se zeleninou. Navíc je tento recept velice jednoduchý a rychlý, takže máte za chvíli hotovo.

Napsat komentář