Králík na divoko na smetaně – recept

Výborný recept na králíka na divoko na smetaně přináší spoustu skvělých chutí a kombinaci králičího masa, s bylinkami a houbami. Jedná se o skvělé hlavní jídlo, které můžete připravit snadno podle tohoto receptu třeba na nedělní oběd.

Ingredience

  • 1,5 kg králíka nakrájeného na porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na kolečka
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 200 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olej. Osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu. Přeneste je potom do pekáče.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek a žampiony. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne a žampiony nezačnou hezky vonět.
  4. Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se vytvořil světlý základ pro omáčku.
  5. Postupně přilijte červené víno a kuřecí vývar za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Míchejte a vařte asi 5 minut.
  7. Omáčku dejte do pekáče s králíkem.
  8. Přikryjte pekáč s králíkem a pečte v troubě asi tak 1,5 – 2 hodiny, nebo dokud není králík měkký a šťavnatý. Občas omáčkou přelijte maso.
  9. Před podáváním ozdobte podle chuti čerstvými bylinkami a podávejte s rýží nebo bramborami.

Díky tomuto receptu si můžete vychutnat skvělého a šťavnatého králíka plného chutí díky houbám, bylinkám a skvělé omáčce. Jako příloha se skvěle hodí například brambory a toto jídlo dokonale poslouží jako lahodný nedělní oběd.

Napsat komentář