Tento recept na králíka na pivu vytváří lahodné a chutné jídlo s výraznou chutí. Můžete použít světlé nebo tmavé pivo, které dodá ty správné chutě navíc. Pokud máte k dispozici čerstvého králíka, pak na nic nečekejte a zkuste tento výborný recept.
Ingredience
- 1,5 kg králíka rozděleného na porce
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 3 stroužky česneku, nasekané najemno
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml piva (světlé nebo tmavé)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce hořčice
- 1 bobkový list
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V hrnci si rozehřejte olej a osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu. Dejte je zatím stranou.
- Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne a zelenina nezměkne.
- Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se vytvořil světlý základ.
- Za stálého míchání postupně přidejte pivo, kuřecí vývar, med, hořčici a bobkový list.
- Vraťte kousky králíka do hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit na mírném plameni asi tak 1,5 až 2 hodiny, dokud není maso měkké.
- Před koncem vaření ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Hotového králíka na pivu podávejte například s rýží, bramborami nebo knedlíky podle svého výběru.
Jedná se o skvělý a vlastně i jednoduchý recept. Šťavnaté králičí maso připravené tímto způsobem a s pivem prostě nemá chybu.