Králík pečený na slanině s květákem – recept

Velice chutný a příjemně lahodný králík pečený na slanině s květákem kombinuje chutné kousky králíka s bohatou chutí slaniny a svěžím květákem. Pokud máte rádi králíka a rádi byste zkusili trochu jiný recept, pak tento určitě doporučujeme.

Ingredience

  • 1 králík, očištěný a rozdělený na jednotlivé porce
  • Slanina (plátky na obalení kousků králíka)
  • Olej nebo máslo pro pečení
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 květák, rozdělený na růžičky
  • Čerstvý tymián nebo petržel na ozdobení

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Osolte a opepřete všechny kousky králíka.
  3. Obalte každý kousek králíka plátkem slaniny. Slanina by měla dobře přilnout ke kouskům králíka, případně můžete připíchnout párátkem.
  4. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo. Osmahněte kousky králíka se slaninou ze všech stran.
  5. Přesuňte kousky králíka na pekáč a přidejte cibuli, česnek a květák.
  6. Smíchejte kuřecí vývar, bílé víno a zalijte kousky králíka.
  7. Přikryjte pekáč a dejte ho do předehřáté trouby. Pečte asi tak 45 až 60 minut, nebo dokud není králík upečený a květák měkký.
  8. Během pečení pravidelně podlévejte kousky králíka šťávou z pekáče, aby zůstaly šťavnaté.
  9. Po upečení vytáhněte z trouby, posypte čerstvým tymiánem nebo petrželí a nechte chvilku odpočinout.
  10. Podávejte králíka pečeného na slanině s květákem například s nějakou bramborovou přílohou podle vašeho výběru.

Užijte si skvělé kombinace chutí slaniny, králíka a květáku, které ocení milovníci šťavnatých pokrmů s masem a trochou zeleniny pro svěžejší chuť a také trochu pro zdraví. V tomto receptu květák opravdu dobře ladí právě se slaninou a králíkem.

Napsat komentář