Králík v hořčičné omáčce je lahodné jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky králíka s pikantní a aromatickou hořčičnou omáčkou, tentokrát bez pečení. Zkuste také tento vynikající recept na přípravu chutného hlavního jídla v hlavní roli se šťavnatým králíkem.
Ingredience
- 1 králík na jednotlivé porce
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1/2 hrnku suchého bílého vína
- 1 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce hladké hořčice
- 2 lžíce medu
- 1/2 hrnku smetany na vaření
Postup
- V misce smíchejte hladkou mouku, sůl a pepř. Kousky králíka obalte v mouce ze všech stran.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte zhruba další minutu.
- Přidejte suché bílé víno a nechte vařit, dokud se nezredukuje na polovinu objemu.
- Přidejte do pánve kuřecí vývar a přiveďte k varu. Potom snižte teplotu na střední a vraťte kousky králíka zpět do pánve.
- Přidejte dijonskou hořčici, hladkou hořčici a med. Dobře promíchejte a vařte asi 25 minut, dokud králík není měkký a omáčka nezhoustne.
- Přidejte smetanu na vaření a vařte dalších 5 minut. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
- Hotového králíka v hořčičné omáčce podávejte například s rýží nebo bramborovou kaší.
Díky tomuto receptu vytvoříte výborně kořeněného a chutného králíka v hořčičné omáčce, který se skvěle hodí jako hlavní chod i pro slavnostnější příležitosti nebo jen tak na nedělní oběd s rodinou.