Králík v hořčičné omáčce – recept

Králík v hořčičné omáčce je lahodné jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky králíka s pikantní a aromatickou hořčičnou omáčkou, tentokrát bez pečení. Zkuste také tento vynikající recept na přípravu chutného hlavního jídla v hlavní roli se šťavnatým králíkem.

Ingredience

  • 1 králík na jednotlivé porce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • 1 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hladké hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 hrnku smetany na vaření

Postup

  1. V misce smíchejte hladkou mouku, sůl a pepř. Kousky králíka obalte v mouce ze všech stran.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte zhruba další minutu.
  4. Přidejte suché bílé víno a nechte vařit, dokud se nezredukuje na polovinu objemu.
  5. Přidejte do pánve kuřecí vývar a přiveďte k varu. Potom snižte teplotu na střední a vraťte kousky králíka zpět do pánve.
  6. Přidejte dijonskou hořčici, hladkou hořčici a med. Dobře promíchejte a vařte asi 25 minut, dokud králík není měkký a omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte smetanu na vaření a vařte dalších 5 minut. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
  8. Hotového králíka v hořčičné omáčce podávejte například s rýží nebo bramborovou kaší.

Díky tomuto receptu vytvoříte výborně kořeněného a chutného králíka v hořčičné omáčce, který se skvěle hodí jako hlavní chod i pro slavnostnější příležitosti nebo jen tak na nedělní oběd s rodinou.

Napsat komentář